Hva er fordelene med forbrukslån?

Tilbud oppdatert: 01/02-2023

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Hva er fordelene med forbrukslån?

Det er mange fordeler med forbrukslån. Med forbrukslånet kan du kjøpe den varen eller tjenesten du trenger nå, uten å skulle vente til du har fått spart opp penger selv.

Bruk forbrukslånet smart

Det er oftest smartest å bruke forbrukslånet til en konkret vare eller tjeneste du har behov for, såsom ett nytt kjøleskap eller proffhjelp til renovering av badet. Da har du fått en eiendel, som holder verdi fremover. Renovering gjør boligen din mer verdifull ved eventuelt salg, og ett kjøleskap har også bruktvedri - og er en essensiel del av en moderne hudholdning. 

Det kan være fristende å bruke pengene på en ferie, der du har igjen fine minner, men de kan være vanskelige å selge til høyeste bud. Vet du derimot at du får feriepenger til juli, men at reisen er billigere i januar, er det kanskje da du skal slå til. Det går greit å gjøre, om du har fornuftig økonomi, og har lagt et lånebudsjett.

Du kan bruke lånet på akkurat hva du vil

Du kan bruke forbrukslånet på akkurat det du har lyst på - det er nemlig ingen som sjekker eller spørr hva du skal bruke pengene til. Du står ikke til ansvar for annet enn å betale lånet ditt tilbake, hva du har brukt det til trenger ingen andre enn deg å vite.

Dessuten er det heller ingen som trenger å få vite at du har lånt penger. Du trenger ikke å stille sikkerhet for lånet i form av eiendom eller tredjepartskausjonist.

Hvem kan få forbrukslån?

Nesten alle kan få forbrukslån. Er du ung, kan det være færre långivere, som vil gi deg lån, og er du under 18, må du desverre vente på bursdagen før du får lov å låne noen steder. Det kan være dyrere å låne om du er ung, fordi rentenkan være høyere.

Har du snart bursdag, kan det lønne seg å sjekke om det blir billigere å låne etter du har fyllt år.

Ulempen med forbrukslån er at renten kan være høyere enn ved banklån. Forbrukslån er som oftest mindre, og med kortere betalingsperiode enn banklån. Dermed kan den kontante forskjellen på renter i kroner og ører bli ganske liten likevel.

Det er stor konkurense mellom utbydere av forbrukslån, og dermed også konkurrense på renter og gebyrer.