Billig trening i det nye året

Tilbud oppdatert: 24/07-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

  • Innholdet

    2 seksjoner

  • Lesetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    24/07-2024

Billig trening i det nye året

Uansett om du allerede trener, eller skal begynne et nyt og sunt liv, er nyttåret ofte tiden for å komme i gang igjen. Mange kjøper seg medlemskap på nærmeste treningssenter i løopet av januar of bruker det flittig den første måneden. Har du kjøpt årsabonnement, kan de neste elleve månedene fort bli dyre, hvis du ikke får utnyttet medlemskapet ditt.

Legg heller ut med gratis trening, og kjøp første medlemsskap, hvis du er sikker på at du trenger det.

Jogge- eller skiturer i naturen er den mest velkjente gratis trening - hvis du allerede har utstyr. For mange kan det også bli vanskelig å motivere seg for joggeturen i lengden. Mange savner noen å trene med, eller får ikke tatt seg ut i mørket.

Vil du heller drive med lagsport eller innendørssport på vinteren, finnes det fortsatt veldig billige alternativer til treningssenter.

Er dere en gjeng venner eller kollegaer, som har lyst til å begynne året med trening sammen, er det billig, og noen steder til og med gratis å låne gymsalen på nærmeste skole. Sjekk med kommunen din, eller ring den lokale skolen. Ofte bliver frivillige organisasjoner prioritert, og da har dere som treningslag gode muligheter.

Det kan hende dere må opprette en forening, og da skal andre også ha adgang til å bli medlemmer - men trening med sosial bonus på flere venner er ikke dumt.

Mangler du et treningslag, finner du lett et på facebook. 'Tjukkasgjengen' er gratis og finnes på over 360 steder i Norge, og er åpne for alle uansett alder og form - også selvom du kanskje mest trenger til litt trim og ikke slanker aktivt. Søker du på trimgjeng, sport med andre eller treningspartner, burde det også være gode muligheter for å finne andre med samme interesse i nærheten.

Ellers kan du også opprette din egen gruppe.

Gode alternativer

Blir det for tungvint, er lokale sportslag ofte en del billigere enn å dra på treningssenter. Kommunale idrettstilbud på kveldsskole m.m. er ofte billig, og det er aldri for sent å begynne på fotballaget.

Er det egentlig greit nok å løpe en tur, men blir litt kjedelig å springe samme runden, kan du piffe opp joggerunden med besøk i aktivitetspark. Det kommer fortsatt flere og flere av disse rundt om i landet. Offisielt heter de tufteparker, og på Tufteparken.no finner du både kart over parkene og forslag til trim og treningplaner.

Det er fortsatt flest tufteparker i større byer og tettsteder, men du kan foreslå din kommune å opprette tuftepark, der du bor.

Andre alternativer til å gjøre løpetrimmen litt mer spennende er å ta med seg smarttelefonen. Du kan jage pokemons løpende, så vel som gående. Blir det for barnslig, kan du ta deg an Geocaching, som appellerer til din indre skattejeger.

Ellers finnes det en lang rekke løpeapps, som motiverer og leverer en god treningsplan, uansett om du er nybegynner eller gmmel maratonløper, som skal i form igjen. På vinterstid kan du supplere med skøyteløp, og sommerstid kan du svømme. De aller fleste steder i Norge finner du åpne skøytebaner på vinterstid. Skal du spare skikkelig, kan du overveie å ta sykkelen på jobben.

Det er både billigere enn å ta bilen, og gir gratis trim.