SMS lån vs. Kredittkort

Tilbud oppdatert: 21/04-2021

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.


SMS lån vs. Kredittkort

De fleste av oss benytter oss av en eller annen form for lån i hverdagen. Det kan være studielån for deg som ønsker å utdanne deg innenfor ditt interessefelt, boliglån så det er rom for hele familien, eller billån så du kommer deg til jobb og fritidsaktiviteter. Det disse lånene har tilfelles er at de alle er tiltenkt noe spesifikt, og er lån du vil ha forholdsvis langvarig. Derimot er det ikke alltid man har behov for å låne penger over veldig lang tid, eller har man ikke behov for et veldig stort lån, men derimot bare ønsker å ha litt mer økonomisk spillerom i en gitt periode. Det kan være for å få hodet over vannet i en periode med flere store eller uforutsette regninger, eller for å ha råd til noe du virkelig har lyst på eller behov for, men kanskje mangler pengene til der og da. Til slike situasjoner finnes det forbrukslån, og disse kommer i mange varianter. Noen forbrukslån tilbyr like store beløp og like lang nedbetalingstid som tradisjonelle lån, andre tilbyr kortere nedbetalingsperioder og mindre lånebeløp, for deg som rett og slett bare trenger litt større frihet, men ikke ønsker et langvarig lån. For deg kan et SMS lån eller et kredittkort være midt i blinken.

Hva er SMS lån

SMS lån er hurtiglån som tilbyr mindre lånebeløp med rask utbetaling. Lånene løper ofte over kortere tid og kan ha en nedbetalingstid helt ned i 30 dager. Et SMS lån er superenkelt å søke om, som navner tilsier kan du gjøre dette med mobiltelefonen din, og har du ved hjelp av en liten SMS fått sendt søknaden avgårde. Den raske behandlingstiden og utbetalingen gjør at du får pengene raskt inn på konto, alt fra bare noen timer til en virkedag. Med et SMS lån får du altså raskt tilgang til litt ekstra økonomisk frihet, som kan hjelpe deg ut av en uforutsett situasjon, uansett hva den måtte være.

Hva er kredittkort

Kredittkort fungerer på mange måter likt som et forbrukslån ved at de gir deg en kreditt, altså tilgang til ekstra penger, som du kan bruke når det passer deg best eller du har mest behov for det. Forskjellen mellom et lån og et kredittkort er derimot hvor lenge du har tilgang til pengene. Med et forbrukslån, og generelt alle lån, søker du om å få låne penger, og når søknaden er godkjent og pengene utbetalt, betaler du ned på lånet. Når du har nedbetalt hele lånebeløpet ditt er du ferdig med lånet, og det var det. Med et kredittkort får du derimot en stående kreditt, noe som betyr at du kan bruke deler av eller hele kredittbeløpet, betale tilbake det du har brukt innenfor en gitt periode, og nå du har tilbakebetalt alt går kredittsaldoen tilbake til dens opprinnelige beløp. Si for eksempel at du har et kredittkort på 5000 kroner, og du innenfor en gitt kredittperiode bruker 1800 kroner av kreditten, som gir deg en kredittsaldo på 3200 kroner. Du betaler så tilbake de 1800 kronene, og så vil kredittsaldoen din igjen gå opp til 5000 kroner, istedenfor å bli på 3200 kroner. På denne måten har du alltid hele ditt ønskede kredittbeløp tilgjengelig, gitt selvfølgelig at du betaler tilbake det du bruker på kredittkortet.

Forskjellen mellom forbrukslån og kredittkort

Som forklart er forbrukslån gode å ha når du helt plutselig står i en situasjon der du ikke får økonomien til å gå helt rundt. Med et SMS lån kan du i løpet av kort tid få en løsning på den utfordringen du står ovenfor, og når du har nedbetalt SMS lånet ditt er saken ute av verden og trenger du ikke å ta hensyn til det mer. Der hvor forbrukslån først og fremst gir deg et engangsbeløp, vil et kredittkort gi deg en mer varig tilgang til ekstra økonomisk spillerom, som du kan bruke gjentatte ganger hvis og når behovet skulle oppstå. Den største forskjellen mellom forbrukslån og kredittkort er altså hvor mange ganger du kan benytte deg av den enkelte kreditten. For deg som tenker på å søke om litt ekstra penger burde du altså vurdere hvilket av alternativene du føler passer best til dine behov.

Fordeler med SMS lån

SMS lån passer ypperlig for deg som trenger penger raskt, men ikke over lengre tid. Dette kan være til mange forskjellige årsaker eller utgifter, eksempler kan være en bilreparasjon du ikke hadde regnet med, en regning du hadde glemt men som må betales, en bærbar pc som plutselig slutter å virke en uke før eksamen, eller helt andre ting som et godt tilbud på en reise eller en vare du hadde tenkt du skulle kjøpe uansett. I alle disse tilfellene kan det være svært behjelpelig å ha litt ekstra spillerom i din private økonomi, slik at du kan benytte deg av tilbudene eller reparere bilen uten at det skal måtte påvirke din hverdag i stor grad. SMS lån er kanskje ikke den beste ideen hvis man er veldig impulsiv, og man skal huske at det koster penger å låne penger, men hvis det skulle oppstå en situasjon du mangler kapasitet til å løse, eller du ønsker å benytte deg av et tilbud fordi du vet du vil ha de nødvendige pengene til det innenfor rimelig tid, så kan det derimot være en god løsning og kan faktisk hjelpe deg å spare penger. Lån fornuftig, så vil du få en god opplevelse, og mest mulig ut av din egen økonomi.

Fordeler med kredittkort

En sterk fordel med kredittkortet er at du hele tiden har en gitt kreditt tilgjengelig, uansett hvor mange ganger du benytter deg av den. Kredittkort har som regel en kortere nedbetalingstid, likt som et SMS lån, men til gjengjeld har man stort sett alltid en rentefri låneperiode på gjennomsnittlig 30-40 dager. I denne perioden betaler man altså ikke renter over det man har brukt på kredittkortet, og vil man derfor heller ikke ha noen ekstra omkostninger ved bruk av kortet. Man skal være obs på at det kan variere fra når til når denne perioden løper, så sjekk med banken din hva kriteriene er hos dem slik at du får mest mulig ut av kredittkortet. Andre fordeler med kredittkort er at man hos mange forretninger kan få rabatt eller såkalt cashback når man betaler med kredittkortet. Igjen vil dette varierer fra kort til kort, men hos de fleste vil man kunne få en rabattprosent hos utvalgte forhandlere, rabatter på reiser eller hotell, eller rabatter på drivstoff. Et kredittkort kan være et supert alternativ for deg som vet at du har styr på din egen økonomi, og ikke vil falle for fristelsen å maksimere kredittkortet måned etter måned uten å ha mulighet for å tilbakebetale. Det er en fin ting å alltid ha kreditt tilgjengelig på kontoen, men det medfølger også et ansvar for fornuftig bruk. Har du kontroll på deg selv og økonomien kan et kredittkort være et fint verktøy for å mest mulig ut av pengene dine.

Hva er best?

Som forklart er det noen forskjeller mellom forbrukslån og kredittkort, selv om det også er noen likheter. Både SMS lån og kredittkort kan hjelpe deg å dekke mindre kostnader på kort tid, og begge kan være gode hjelpemidler til å dekke uforutsette økonomiske utgifter. Når det gjelder søknadsprosessen vil den for SMS lån være kortere enn ved de fleste kredittkort, så trenger du pengene virkelig raskt inn på konto er SMS lånet den klare vinneren. Det er derimot vanskelig å si hvilket av disse to som er det beste alternativet for deg, da det i stor grad avhenger av dine egne ønsker og behov. Det du først og fremst bør starte med å tenke over, er om du trenger et engangsbeløp, eller om du har behov for en stående kreditt du kan benytte deg av når behovet melder seg. Hvis du ytterst sjelden eller aldri har hatt behov for mer penger enn du har der og da, men for en første gang opplever at du kunne hatt bruk for litt mer enn hva du har, så kan for eksempel et SMS lån være best for deg. Dette kan du søke om, raskt få inn på konto, raskt nedbetale, og raskt være ferdig med. Kredittkort har også gjerne en årsavgift, så hvis du ikke kommer til å bruke kortet i det hele tatt, vil det ikke lønne seg å ha det liggende bare for sikkerhets skyld. Vet du derimot med deg selv at det vil oppstå flere situasjoner der du har behov for litt ekstra, da kan det være smartere å søke om et kredittkort du kan ha klart og tilgjengelig, istedenfor å skulle søke om flere forskjellige mindre lån.

Hva du burde velge er altså helt opp til deg og dine behov, men uansett hva du trenger vil du på MONEYBANKER.no kunne finne et tilbud skreddersydd for deg. Inntast kriteriene dine i søkemotoren på venstre side av skjermen, og søkemotoren vil presentere de beste tilbudene basert på disse. Finner du noe du liker kan helt enkelt klikke deg videre og sende inn en søknad, og er du raskt i gang og ferdig med søknadsprosessen. Vi anbefaler å søke hos minst tre forskjellige tilbydere, så er du sikker på å få det beste tilbudet.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din moneybanker.no. Når du bruker nettstedet vårt, godkjenner du retningslinjene våre for informasjonskapsler.