Smålån på dagen er ikke mulig

Smålån på dagen er ikke mulig, men sammenlign andre smålån her.


Smålån på dagen er ikke mulig

Vil du pusse opp, men mangler midler? Skulle du ville rydde opp i flere større regninger med kort betalingsfrist nå, for så å starte på ny frisk? Kanskje er det du er på jakt etter et såkalt smålån – og kanskje aller helst et smålån på dagen. Men hva menes egentlig med et smålån? Det, og hvor raskt et slikt kan innvilges, skal vi gå nærmere inn på i denne teksten.

Det finnes i grunnen ingen universell oppfatning av hva et «lite» lån eller et «smålån» er, da hva som er å regne som «smått» er både subjektivt og relativt. For én kan ti tusen kroner ekstra utgjøre stor forskjell og økt handlingsrom i den daglige økonomien, mens for en annen må man opp i hundre tusen kroners-klassen for å oppleve samme grad av frihet. Det vil trolig bero på hvor mye penger man er vant med å ha mellom hendene til vanlig, samt hvor store behov man har her og nå.

Om man kikker litt rundt på nettet, kan man derfor se at begrepet «smålån» brukes om en rekke ulike lån – denne ulikheten være seg i form av størrelse, vilkår eller nedbetalingstid. Begrepet smålån kan ofte sammenfalle med begrepet forbrukslån, som per definisjon er et lån uten sikkerhet. At lånet er uten sikkerhet vil si at du ikke trenger å knytte en større gjenstand av verdi til lånet, slik som for eksempel en fast eiendom eller et kjøretøy.

Lån med sikkerhet forbindes ofte med større lån, eller lån knyttet til allerede eksisterende større lån.

Smålån versus store lån – hvor store kan smålån være?

La oss gå litt nærmere inn på hvor stort – eller kanskje for de spesielt interesserte: hvor lite – et smålån kan være. Du som er interessert i smålån på dagen har allerede satt ett krav til lånet, nemlig at utbetaling skal kunne skje raskt, og at lånet helst skal bli innvilget på dagen. Det er en rekke aktører som kan tilby både små og store lån på dagen.

Noen av de bankene som aktivt bruker begrepet smålån, kan tilby lån på opptil 400.000 og 500.000 kroner. Kanskje ikke det man tenker på som et «smått» lån i det hele tatt? Om du er nysgjerrig på et lån i denne klassen, kan du med fordel undersøke banker som Nordax, Bank Norwegian og yA Bank.

I den andre enden av spekteret har vi aktører som spesialiserer seg på smålån med færre siffer i lånesummen – noen tilbyr så lave lånesummer som 1.000 kroner. En aktør særlig verdt å nevne her er Folkia, som tilbyr smålån på dagen i klassen 1.000 til 20.000 kroner. Mellom store aktører som Bank Norwegian og den mer folkelige aktøren Folkia, finnes det forøvrig en rekke aktører som kan tilby smålån på dagen på mellom 5.000 og 50.000 kroner.

Om du er ute etter en lånesum i denne størrelsen, vil du derfor ha mange tilbydere å velge mellom. Kanskje finnes det så mange at det er sjanse for å finne en tilbyder som passer dine behov som hånd i hanske?

Lån framfor kredittkort?

Du som er ute etter smålån på dagen tenker kanskje at et kredittkort kan være like enkelt og raskt. I dag er det mange kredittkorttilbydere som kan tilby kreditt på summer like store som de som er nevnt tidligere i denne teksten. Hva er det som kan være fordeler ved å ta opp et smålån, sammenlignet med å ta ut tilsvarende summer på kredittkort? Først og fremst vil et smålån gi deg mer tid, mer forutsigbarhet, og mer fleksibilitet.

De fleste kredittkort har en rentefri periode på 30 til 45 dager, men kan ha skyhøye renter når denne perioden tar slutt. Om du tenker å ta opp et større smålån bør du isåfall tenke godt over hvor stor betalingsevne du har, og hvor raskt du kommer til å være i stand til å hoste opp de pengene du skylder.

Med et smålån kan lånesummene være ganske like de du kan få med et kredittkort, men du vil ha en annen form for kontroll både før og underveis i nedbetalingen av gjelden din. I første rekke kan du velge å ha en lang nedbetalingstid – i mange tilfeller over flere år. De fleste lånetilbydere opererer dessuten med faste månedspriser, som kan være lettere å forholde seg til enn en stor «blokk»-regning på et kredittkort som betales ned stykkvis og delt.

I andre rekke vil også selve rentenivået ofte være lavere på et lån enn det vil være på et kredittkort. Alt i alt kan det oppleves som mer forutsigbart å være lånekunde enn å være kredittkortkunde, selv om lånesummene og behandlingstiden kan se ut til å være tilsvaret lik før man inngår kundeforholdet.

Den digitale og automatiserte hverdagen

En faktor som gjør en såpass rask behandlingstid mulig, er muligheten for elektronisk signering. Ærender som for inntil noen år siden krevde et fysisk besøk hos banken, eller i det minste en fysisk postlegging, kan i dag gjøres raskt og enkelt over Internett. Dette er særlig tilfellet om man har opprettet en BankID, som ved hjelp av en kodebrikke eller en App til smarttelefon eller nettbrett lar deg identifisere deg uten hverken fysiske dokumenter, penn eller papir.

En annen faktor som gjør at du kan få innvilget din søknad om smålån på dagen, er at det finnes mye informasjon om deg som kan hentes fram digitalt. En kredittsjekk trenger for eksempel ikke ta mer en noen minutter, da informasjonen som hentes ut allerede ligger tilgjengelig i digitalt format for kredittvurderingsselskapene. Den informasjonen som gjerne framkommer i en slik kredittsjekk, slik som ligning, inntekt, gjeld og eventuelle betalingsanmerkninger, tar ikke lange tiden å hente fram, og vil i mange tilfeller ikke engang være avhengig av en fysisk person, da opplysninger hentes ut automatisk.

Man kan si hva man vil om digital lagring av personopplysninger og generell automatisering av samfunnet, men raskere behandlingstider for deg som ønsker smålån på dagen – det blir det definitivt.

Spar tid med søketjenester

Om tidsrammen er det viktigste for deg, nemlig at du faktisk kan få ditt smålån på dagen, vil det kanskje også være interessant å spare tid på selve utvelgelsen av en bank. I stedet for å søke opp informasjon om hver enkelt bank som man tenker kan være relevant for seg, kan man benytte seg av søketjenester eller samlesider som tar imot din søknad og deler denne med et gitt antall banker. I disse tilfellene kommer bankene til deg med tilbud, ofte i løpet av minutter eller timer, da også bankene konkurrerer om kundene.

Det kan derfor kommer både bedre og raskere tilbud til den som benytter seg av en søketjeneste. Eksempler på slike samlesider er Lånemegleren og Lånia – eller hvorfor ikke starte her på Moneybanker?

Det er med andre ord ingen grunn til å vente på at baderomstaket faller ned, og ei heller på at de overraskende store regningene går til inkasso – med de uendelige variasjonene av smålån som finnes på markedet, er det helt sikkert at det finnes et smålån som passer for deg, både i ønsket størrelse og form. Det spiller ingen rolle om «smått» betyr ett, ti eller hundre tusen kroner – så lenge lånesummen utgjør en forskjell for akkurat deg og din økonomi, kan et smålån på dagen være akkurat det du trenger for å holde din unike økonomi flytende. Start jakten på ditt smålån allerede i dag!