Søk forbrukslån

Tilbud oppdatert: 19/03-2024

Listen viser et bredt spekter av lånemarkedet som vi for tiden anbefaler. Vi samarbeider med de ovennevnte låneleverandørene og mottar provisjon herfra når du får et lån. Det er ingen kostnader for deg som forbruker, og du betaler bare utgiftene du er enig med bankene.

Moneybanker er en sammenligningstjeneste, vi formidler ikke lån.

Søk forbrukslån

Dette er forbrukslån

Forbrukslån er lån på mellom 500 og 500.00 kroner. Med så store beløpsforskjell ser du lett at det er er stor forskjell på de varierende forbrukslån. Derfor er det veldig viktig at du orienterer deg på markedet, før du tar opp forbrukslån, og nøye overveier hvilken type lån du har bruk for.

Felles for alle typer forbrukslån, er at de er lån uten sikkerhet eller pant i eiendeler eller hos kausjonist. Det vil si at du som låner garanterer for tilbakebetalingen gjennom din økonomi.

Uten sikkerhet i eiendeler eller hos kausjonist, kan bank eller finansinstitusjon utelukkende sikre seg at du har mulighet for å betale lånet ved å undersøke din økonomi. Derfor skal du ofte opplyse om din innkomst og skatt, slik at banken har mulighet for å vurdere din kredittverdighet –altså om de mener at du har økonomisk råderom for å ta forbrukslån. Dette kalles kredittsjekk.

Et annet fellestrekk for forbrukslån, er at de er private og konfidensielle – når du tar lån, er det ditt private lån, og du trenger ikke å involvere familie, annen bankforretning eller noen andre, hvis du foretrekker det. Forbrukslånet kan også brukes på akkurat det du vil og trenger. Siden det ikke er pant i noen eiendeler, kan utlåner heller ikke spørre til hva dine planer er med forbrukslånet.

Forbrukslån kan gå under en del forskjellige navn når du søker lån – minilån eller smålån hvis det er mindre beløp, renoveringslån, privatlån, båtlån og liknende er vanlig når det er snakk om større beløp. Selv om lånet heter renoveringslån er det ikke krav til at du skal bruke det på renovering.

Slik søker du forbrukslån

Du kan søke om forbrukslån hos en bank eller finansinstitusjon. En del nyere banker og finansinstitusjoner operere utelukkende med Internettservice, mens en del eldre banker både har Internettservice og bankfilialer. Husk at svaret du får tilbake er et lånetilbud, som er uforpliktende til du har underskrevet.

Du må underskrive og sende tilbake tilbudet, før du får pengene utbetalt på konto. Du kan søke hos så mange långiver du vil, for å kunne sammenligne de mest fornuftige tilbudene. Når du søker på nettet skal du ha Bank-ID for å bekrefte din identitet, samt en konto, der utlåner kan sette inn pengene. Enkelte utlånere oppretter en særlig lånekonto til deg i deres bank, der pengene blir satt inn.

Alle utlånere har noen formelle krav til lånere. Du skal være myndig, og dermed minst 18 år for å få ta opp lån. En del setter krav om høyere alder.

Du skal oftest også ha en minimumsinntekt som varierer fra utlåner til utlåner. Du skal opplyse om din økonomi og sende inn din selvangivelse og andre dokumenter som lønnslipper, når du skal gjennom en kredittsjekk. Kravene kan variere hos de forskjellige utlånere. Derfor er det lurt å undersøke hvilken informasjon du skal gi for å bli godkjent til lånet.

Dette skal du være oppmerksom på!

Det er først når utlåner har fått et underskrevet tilbud retur, at du kan få utbetalt pengene og lånet forplikter. Men du har faktisk også angrerett på forbrukslån, slik du har på andre kjøp og tjenester. Ifølge forbrukerlovgivningen (https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2002-06-21-34) kan du angre på ett forbrukslån i opp til 14 dager etter at du har opptatt lånet.

Da skal du melde fra skriftlig, og betale tilbake lånet i sin helhet innenfor 30 dager etter at du har angret og meldt fra om dette. Ofte skal du også betale renter for lånet for perioden du har hatt lånet.

Når du søker forbrukslån, skal du være oppmerksom på hvem du søker hos. I Norge er banksektoren velordnet og strengt lovregulert, så du har god sikkerhet for bankens likviditet og sikkerhet.

Likevel bør du som kunde være oppmerksom på hvor du søker, det er nemlig stor forskjell på hvilken service banken tilbyr, og særlig på hvilke kostnader som følger med lånet.

Prisen på lån er ikke utelukkende rentesatsen, men kan også inkludere andre låneomkostninger som etableringsgebyr og termingebyr. Når du undersøker lån, skal du derfor se på den effektive renten, som inneholder alle utgifter til lånet, og viser totalkostnaden. Husk at låneeksempler i reklamer og på nettsider viser et typisk lån, men ikke nødvendigvis det lånet du får tilbudt.

Derfor er det viktig at du leser gjennom hele lånetilbudet, og ser over utgiftene til lånet når du får tilsendt et tilbud.