Forbrukslån DNB

Med forbrukslån fra DNB får du råd til det du trenger, når du trenger det. Fleksibel nedbetaling og rammekreditt – et lån som tilpasser seg dine behov!

167 919
Brukere hjulpet av MONEYBANKER.no

Forbrukslån DNB

Med forbrukslån får du muligheten til å låne penger til det du vil, uten å måtte rettferdiggjøre eller angi hva du skal bruke pengene på. Forbrukslån er gode alternativ for deg som ønsker litt ekstra penger til oppussing, ferie eller bryllup, eller til å anskaffe noe du plutselig har behov for eller lenge har ønsket deg. En av fordelene med forbrukslån er at du står fri til å disponere pengene til hva du vil, og de behøver ikke å brukes til noe spesifikt, slik som med for eksempel billån. I tillegg er det mulig å ta opp forbrukslån, opp til visse beløp, uten å stille hus, eiendom, bil eller annen verdi som sikkerhet og garanti for lånet.

For hvem passer et forbrukslån?

Et forbrukslån, og spesielt et lån uten sikkerhet, passer best for deg som har god oversikt og kontroll over egen økonomi. Med et forbrukslån får du tilgang til ekstra kreditt som du kan benytte deg av til det du vil, når du trenger det eller ønsker det mest. Samtidig har forbrukslån kortere nedbetalingstid enn større lån som boliglån, og passer dermed fint om du har bruk for litt ekstra penger i en kortere tidsperiode. På samme måte passer det best til deg som har en fast inntekt, slik at du vet at du til alle tider kan betjene lånet ditt. Når du har en fast inntekt og god oversikt over din private økonomi, vet du bedre hvor mye du har råd til å betale hver måned og dermed hvor mye du kan ta opp i forbrukslån, og er du på denne måten godt rustet til å unngå overraskelser.

DNB

DNB er Norges største finanskonsern, samtidig som det er et av de største i Norden. DNB tilbyr mange finansielle tjenester, fra bankkonto og sparing, nettbank, apper og mobiltjenester, til forsikring, pensjon og lån. DNB har den største nettbanken i Norge, med 1,4 millioner brukere, og er samtidig Norges største kapitalforvaltningsselskap. Mange nordmenn har med andre ord allerede en konto hos DNB, og det kan derfor være enkelt og smart å også søke forbrukslånet sitt her. Slik får du bedre oversikt over hele økonomien din, og har du alle finansielle tjenester på samme sted. Jo mer oversiktlig økonomien din er, jo enklere er det å beholde kontrollen på den. DNB er samtidig den banken der flest nordmenn har sitt boliglån, og tilbyr konkurransedyktige priser.

Forbrukslån DNB

Når det gjelder forbrukslån, tilbyr DNB forbrukslån uten sikkerhet på beløp fra 10.000kr til 250.000kr. Her er det altså mange muligheter for deg som trenger litt ekstra penger til det ene eller det andre, men ikke ønsker eller har mulighet å stille sikkerhet for lånet. Søker du om et forbrukslån hos DNB vil du få muligheten til en fleksibel nedbetaling, men minimum 3% av den kreditten du har brukt skal betales hver måned, med et minstebeløp på 200kr. Hvis du fremdeles er litt i tvil hvor mye du ønsker å låne, hva du har råd til å betale pr. måned, eller hvor lang nedbetalingstid vil passe deg best, tilbyr DNB en forbrukslånskalkulator der du kan finne ut av disse tingene. Du kan velge om du ønsker å beregne månedsbeløp ved å angi lånebeløp og ønsket nedbetalingstid, eller om du vil regne ut nedbetalingstiden ved å angi lånebeløp og månedlige avdrag. Hvis du vet hva ditt maksimale beløp for nedbetaling i måneden er kan du finne ut hvor lang tid du vil bruke på å betale ned lånet ditt. Hvis du på den motsatte side har tenkt ut hvor mange måneder du vil bruke på å betale ditt lån tilbake, vil du få oversikt over hvordan dine avdrag vil se ut.

Søker du om et forbrukslån fra DNB oppretter du en såkalt ‘Rammekreditt’. Dette innebærer at du får innvilget en kreditt til din konto, og har til enhver tid mulighet til å disponere denne til hva du vil, når du ønsker. Dette betyr for eksempel at du godt kan bruke mindre enn det totale kredittbeløpet, men du kan til gjengjeld ikke bruke mer enn det. På en måte vil det fungere litt som et kredittkort, der du vil ha en ramme for hva du kan bruke av kreditt, og så betaler du det du faktisk har brukt. Du som låner vil stå ansvarlig for å betale tilbake det beløpet som er trukket fra kreditten, og når du har gjort dette settes kreditten opp igjen på det nivået det var i utgangspunktet.

Faktura og tilbakebetaling

Når du benytter deg av rammekreditten som forbrukslånet fra DNB vil gi deg, er det beløpet du har brukt penger du vil skylde selskapet. En gang om måneden vil du få en faktura med oversikt over din bruk i den gjeldende perioden, og over utestående kreditt, påløpte renter og andre gebyr, samt minstebeløp for tilbakebetaling ved fakturaens forfall. Du kan selv velge hvor mye du ønsker å betale tilbake av utestående kreditt, så lenge det er over minstebeløpet. Minste beløp å betale ved faktura er 3% av det totale beløpet du har stående, og alltid minst 200kr. Ønsker du derimot å betale mer enn minstebeløpet gjør du bare det. Jo kortere tid du bruker på å nedbetale, jo mindre vil ekstrakostnader for renter etc. være, så har du mulighet til å betale tilbake mer enn minstebeløpet er dette absolutt å anbefale. Du som låner har til enhver tid rett og mulighet til å innbetale hele det beløpet du skylder og så si opp kreditten med umiddelbar virkning, så fremt at også renter og omkostninger er betalt. Hvis du innbetaler hele beløpet du skylder, men ikke sier opp kreditten, vil hele kredittsaldoen være disponibel igjen. Rammekreditten står tilgjengelig i seks måneder, og dersom du ikke benytter deg av den og ingen nye beløp blir belastet fra kreditten i løpet av denne perioden, vil den automatisk avsluttes.

Hva koster det?

Selv om det ikke behøver å være dyrt, så er det heller ikke gratis å låne penger. Dette er viktig at man er klar over, slik at man er godt forberedt og får en god låneopplevelse med ditt neste forbrukslån. Når du skal søke om lån burde du se på både nominell rente og effektiv rente. Sistnevnte rente er den som blir mest reell, da denne også inkluderer omkostninger og gebyrer. Fordelen med rammekreditten er at du kun betaler dette gebyret en gang, og så har du pengene tilgjengelig så lenge du benytter deg av tjenesten. Eksempelvis vil et lån på 65.000kr med effektiv rente på 19,04% nedbetalt over 5 år, ha en totalkostnad på 98 088kr. Et mindre lån på 20.000kr med effektiv rente på 19,04% og en kort nedbetalingstid på 6 måneder, vil til slutt ha kostet 21.689kr totalt.

Det er i hovedsak renter som gjør et lån dyrt, så det vil uten tvil være lønnsomt å betale lånet ned så mye man kan pr. måned, og med en så kort nedbetalingstid man klarer å betjene. Skulle det derimot være noen måneder der man ikke kan betale fullt så mye, tilbyr rammekreditten fra DNB en fleksibel nedbetaling, der det kun kreves at minstebeløp blir betalt hver måned. Dette tilsvarer 3% av det totale kredittbeløpet, så dersom du for eksempel har brukt 12.000kr av kreditten vil minstebeløp være 3% av 12.000kr, altså 360kr. Med denne ordningen har du frihet til å betale det du kan når du ønsker det, men også til å velge en lavere nedbetaling og bruke pengene dine der du har mer behov for dem når du trenger dette. En av fordelene med forbrukslånet fra DNB er at du kun skal nedbetale den kreditten du faktisk har brukt, så har du brukt lite, skal du også betale tilbake lite. Du styrer med andre ord i stor grad selv hvor dyrt lånet ditt vil være, siden du selv kan påvirke hvor mye du låner og samtidig hvor mye du betaler i renter totalt, avhengig av hvor mye du betaler pr. måned og dermed hvor lang nedbetalingstiden din blir.

Fordeler med forbrukslån hos DNB

Det er mange gode fordeler med å ta opp et forbrukslån, det som derimot de fleste trekker frem som det største plusset med denne typen lån er friheten til å disponere pengene akkurat slik man selv ønsker. De fleste av oss foretrekker nok å kunne bruke våre penger på det vi vil, uten at noen andre skal bestemme om det er greit eller ikke. I det store utvalget av forskjellige lån og lånetilbydere kan det være vanskelig å finne det beste. En av de største fordelene med å ta opp et lån hos DNB er at du vil ha alle dine finansielle ordninger på et og samme sted, gitt at du allerede har din brukskonto i samme bank. Dette gjør det med en gang mye mer oversiktlig for deg både å holde styr på din vanlige økonomi, men samtidig også til enhver tid ha innsikt i lånet. Med ‘Min økonomi’ fra DNB får du oversikt over forbruket ditt, og kan du også få hjelp til økonomisk planlegging, om du ønsker det.

Med forbrukslån på dagen fra DNB har du hele tiden mulighet for å slå til på gode tilbud, dekke en uforutsett utgift, eller betale en viktig regning som gikk i glemmeboken. Samtidig har du muligheten til å ikke benytte deg av kreditten, og dermed heller ikke ha noen kostnader ved lånet. Med andre ord; forbrukslån fra DNB gir deg fleksibel nedbetaling, og friheten til å tilpasse lånet til dine egne behov.

Kilder:

DNB (www.dnb.no/privat/laan/forbrukslaan.html)

Dagens Næringsliv (www.dn.no/nyheter/finans/2015/03/31/1143/DNB/skamroser-norsk-storbank)